Oberoende hästrådgivning
– för din hästs skull

Hushållningssällskapets hästrådgivningstjänst kallar vi ProHäst – för hästen. Vi har haft hästrådgivning länge men nu försöker vi lyfta den delen lite eftersom man hör så mycket om sjukdomar som t ex fång som är relaterat till utfodringen av hästarna.

Ser man på det i ett historiskt perspektiv så försvann mycket kunskap om hästar och deras näringsbehov i och med att traktorn kom och antalet hästar drastiskt minskade. Nu när hästantalet ökar igen hänger inte kunskapsnivån med riktigt.

Konstiga ”sanningar” florerar
och foderfirmorna gnuggar sina händer. 

Mycket av kunskapen som finns ute idag kommer från något som någon hört någonstans eller så har någon foderfirma sagt si och så. Det finns helt galet mycket produkter ute på marknaden, en riktig djungel.

Jag vill vara en motvikt till detta.

Jag har hela min fot i vetenskapens och jordbrukets värld. Jag försöker inte sälja något foder eller fodertillskott. Jag vet att en häst inte behöver alla de där produkterna. Många hästar mår t.o.m. bäst utan allt sådant.

Hästen är gjord för att klara sig på gräs.

Har man rätt kvalitet, näringsmässigt och hygieniskt, på gräset klarar sig hästen på det. Till och med en högpresterande tävlingshäst klarar sig på bara gräs, bara det är rätt gräs.

Rätt gräs till rätt häst helt enkelt!