Landsbygdsgalan 2018

Kl 18.30 på Ålands Trädgårdshall

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till Landsbygdsgalan lördagen den 3 mars 2018 kl 18.30 – 02.00 på Ålands Trädgårdshall

Inbjudan

 

Nominerade

Ålands unga entreprenör 2018

Priset ges till en ung, målmedveten företagare som visar framtidstro och har satsat på en primärnäring eller livsmedelsförädling

Prisutdelare: Sven-Harry Boman

Ronja Brenner och Andreas Nordlund på Nygårds Skogsgrisar – småskalig grisproduktion i ur och skur med safari och egen gårdsbod.

Jonas Jakobsson, Samuel Petrone och Christoffer Selander på Open Water Brewery – unga kreatörer som surfar säkert i kräsen bransch.

Emilia Arola och Erik Ekström – målmedvetna agrologer som med diger kunskap och kvighotell inspirerar fler till att våga satsa på jordbruk som heltidssyssla.

 

Ålands miljösatsning 2018

Priset ges till ett företag som gjort en betydande miljösatsning i sin produktion

Prisutdelare: Camilla Gunell

Britta Bergman – har återskapat och sköter en 30 hektar stor strand- och löväng med biologisk mångfald. Här trivs bland andra ängsnätfjärilen, som är unik för Åland.

Frej och Sussi Bomanson på Johannisbergs Gård – ser till att ålänningarna får lokalt producerad ekologisk mjölk i sina glas.

Jan Holmes – är en förebild som med lyhördhet och uthållighet visat att man med små förutsättningar kan skapa en verksamhet att leva på utan att belasta miljön mer än nödvändigt.

 

Ålands innovation 2018

Priset ges till ett företag som tänker nytt, lönsamt och hållbart

Prisutdelare: Johan Mörn

Anna och Jan Alm på Öfvergårds – innovatörer som förädlar sina bästa äpplen till syrap, picklade skott, chips och must. Anna och Jan lyfter med sitt andelsjordbruk det lokalproducerade till en ny nivå.

Arvid Mörn och Jonas Lönnblad – omvandlar avfall från livsmedelsindustrin till klimatsmart proteinfoder för fiskodling.

Ålands Trädgårdshall – skördar framgångar i nära samarbete med odlarna. ÅTH har med ett tänk som främjar både odlare och ekologiskt jordbruk verkat för att utveckla frukt- och grönsaksodlingen på Åland.

 

Ålands matambassadör 2018

Priset ges till en person eller koncept som förmedlar matglädje och stärker kännedomen om åländsk mat och råvaror

Prisutdelare: Anna Nordlund-Gustafsson

Adrian Bäckman, Johan Gröndahl och Peter Sundblom på Nautical – tre engagerade krögare som sedan de tog över Nautical 2011 satt Åland på matkartan nationellt och internationellt.

Viktor Eriksson på Silverskär – influencer och idéspruta som serverar mat i världsklass i Ålands skärgård.

Liz Mattsson, Skördefesten –verksamhetsledare som med kunskap och engagemang gjort Skördefesten till Ålands populäraste evenemang.

 

Hederspris i kategorin Ålands matambassadör 2018

Prisutdelare: Nina Nyman-Johansson

Kesko med Pirkka Parhaat – har 2017 satsat stort på nationell marknadsföring av Ålandsmejeriets ostar, Stallhagen, Smakbyn, Nautical och åländska äppel.

 

Ålands landsbygdsföretagare 2018

Priset ges till ett företag som målmedvetet satsar på att utveckla sitt företag och är en förebild för  andra

Prisutdelare: Tage Eriksson

Leif Kalm och Anki Mansén-Kalm – en agrolog och en trädgårdsmästare som med kunskap, noggrannhet och hårt arbete odlar med framgång sedan 1982. Lockar publik med pumpor.

Jan och Staffan Mörn på Storgårds Hönseri – framgångsrika landsbygdsföretagare som förser ålänningarna med lokalproducerade ägg.

Jan Mattsson och Gun Strandberg på Grannas Äppel – drivna äppelodlare med lönsam produktion och ett affärstänk som skapar arbetsplatser och stimulerar det åländska jordbruket i stort.

 

Vinnarna i varje kategori får en statyett (morot) som är tillverkad av den åländska konsthantverkaren Saija Saarela.